HBO също имат планове да продължат с готините продукции. След успешни заглавия като „Истенски детектив“ (True Detective) и „Игра на тронове“ (Game of Thrones), студиото ще се обедини със сценариста и режиьор Джонатан Нолан (братът на Кристофър Нолан), за да ни донесе нова sci-fi сага.

Надали някой, който е чел „Фондацията“ (Foundation) на Айзък Азимов, няма да се съгласи, че това е един от най-запомнящите се класически sci-fi романи изобщо. Също така съм сигурен, че ще се съгласи с това, че сериал, базиран на този роман, ще е нещо жестоко! Джонатан Нолан е изключително успешен като сценарист, а като режисьор тепърва започва да се изявява. Какво може да ни донесе той с подходящите актьори, предстои да разберем.

Все още нищо не се знае за продукцията. Нито са обявени актьори, нито формат, в който ще ни бъде представен сериалът. Ако обаче погледнем цялата поредица романи „Фондацията“, ще има доста голямо поле за изява. От началото на Фондацията на планетата Терминус, с колонията, основана от Хари Селдън, до Новата Империя, падането й и така нататък, и така нататък.

Какво смятате вие по въпроса? Бихте ли гледали такъв сериал и върху коя част от „Фондацията“ трябва да се наблегне?