Снимка: The Stand (1994 TV mini-series)

Сега ще ви изненадам с нещо интересно и неочаквано. Един от много успешните романи на Стивън Кинг, „Сблъсък“ (The Stand), ще бъде адаптиран за големия екран. Това разбрахме съвсем скоро, но има още какво да се каже.

„Сблъсък“ е пост-апокалиптичен роман от краля на модерния хорър жанр, издаден през 1978 година. Адаптиран е веднъж за телевизията, а сме го виждали и под формата на комикси, издавани от Marvel. Интересното обаче е друго – вместо да гледаме един филм за приключенията на Рандал Флагг, ще видим цели четири. Да, четири! Това разбрахме от режисьора, също играещ ролята и на сценарист, Джош Буун по време на интервю за подкаста на Кевин Смит „Hollywood Babble-On“.

ВИЖ ОЩЕ: Какво стана с предполагаемия случай на ебола в България

Джош Буун ни е познат като режисьора на „Вината в нашите звезди“ (The Fault in Our Stars), спряган като изключително успешна любовна драма, също адаптирана по роман. Това ме кара да се замисля подходящ ли е той за такава мега-продукция? От подкаста още разбираме, че студиото, което ще финансира проекта е Warner Bros. Нищо чудно. Говори се, че толкова са харесали сценария за един тричасов филм, който Буун е написал, че са искали още – общо четири филма. Първоначалният бюджет, отпуснат от студиото, е бил 87 милиона долара (огромен бюджет, ако питате мен, за режисьор със само два филма зад гърба си).

Но пък на второ четене, защо пък да не се справи? Свършил е добра работа с адаптацията на „Вината в нашите звезди“ (въпреки че не той е писал сценария); разбира се за тези, които харесват тийнейджърски сълзливи филми. А и щом самият Стивън Кинг е харесал първоначалния сценарии, има надежда!

Все още няма никаква друга информация за това кога ще видим първия от четирите мега-филма или пък кои актьори да очакваме (знаем само, че от Warner Bros подготвят купчина големи играчи). Единственото, което се вижда в IMDb са два филма, на които Буун е обявен като режисьор – Lisey’s Story, който трябва да излезе през 2015, и The Stand, за който няма дадена премиера. Така че просто ще чакаме…