От известно време всички притежатели на Galaxy Note 7 в САЩ нямат право да пътуват с някои самолетни линии ако носят смартфона със себе си. От няколко дни обаче, забраната стана държавна — качването със злощастния телефон от Samsung на самолет вече е федерално престъпление и ще се наказва със глоби и затвор.

Вчера стана ясно че, в сила от 15 октомври, всички граждани на САЩ нямат право да превозват Note 7 в ръчен или чекиран багаж, когато пътуват с която и да е авиолиния. Всеки, който пък по невнимание се качи на борда с фаблета, трябва да го изключи незабавно. Компаниите, организиращи самолетни превози имат право да откажат бординг на всеки един притежател на Samsung Galaxy Note 7.

Според тази забрана от страна на Федералната авиационна администрация, пасажерите, които не я изпълнят, “са обект на граждански санкции в размер до 179 933 долара […] за всеки ден, в който те са в нарушение”. Освен това нарушението може да стане предмет на съдебно преследване и дори затвор до 10 години… Ами сега?