1996-guide-to-using-the-internet-1
Снимка: Gizmodo

Помните ли какво беше интернет през деведесетте години на миналия век и началото на новото хилядолетие? Тогава всички ние ползвахме това революционно чудо два пъти в седмицата и то главно за да обменим малко информация под формата на e-mail, или да чатим. Популярни бяха флаш игрите в сайта Kefche и някои форуми, по които всички се захласвахме. Тогава интернет беше достатъчно малък, че да се събере в една книга-ръководство от 150 страници, та дори да остане и свободно място за няколко страници с изброени полезни сайтове.

Точно на това са попаднали хората от Gizmodo – ръководство за използване на интернет, чието заглавие всъщност е „You Can Surf the Net!: Your Guide to the World of the Internet“. Това, което се съдържа в тази книга изобщо не е нещото, което си мислите. Вътре ще намерите полезна информация как да си купите и свържете модем, как да започнете да сърфирате и най-важното – какво означават и как да използвате интернет съкращенията от типа BRB, LOL, LMHO (laughing my head of; по-културният вариант на LMAO) и така нататък. Освен всичко останало, вътре има и няколко страници с old school емотикони и тяхните значения.

1996-guide-to-using-the-internet-3

Заедно с всичко това, в ръководството ще намерите и кратък наръчник за това как да се държите в интернет, за да избегнете flaming-а, или бурни интернет спорове, които „да напълнят пощенската ви кутия с гневни писма“.

За заинтригуваните, изглежда можете да се сдобиете с автентично хартиено издание на това ръководство, като поръчате чисто нова бройка (явно се намират и такива), или втора ръка такава от Amazon. Цените са между 1 цент и няколко долара. Е, какво чакате?

1996-guide-to-using-the-internet-2

1996-guide-to-using-the-internet-4

1996-guide-to-using-the-internet-5

1996-guide-to-using-the-internet-6

* Снимки: Gizmodo

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS