motorola

За последното тримесечие Motorola продаде над 10 милиона смартфона, като това е увеличение с цели 118% в сравнение със същия период за 2013 г. Lenovo потвърди, че Motorola може да възвърне инвестиция за от 4 до 6 тримесечия и, за да се случи това, тя трябва да разшири своето глобално присъствие на пазара.

Виж още: Нов патент на Apple показва вграден Touch ID в дисплея на iPhone и iPad

Една от важните стъпки за постигането на тази цел е връщането на Motorola в Китай – тя вече пусна в страната Moto G, Moto X и Moto X Pro. Там тя ще се сблъска с три много сериозни конкурента в лицето на Apple, Samsung и Xiaomi, но Рик Остерло, главният оперативен директор на Motorola, вярва, че компанията има шанса да се превърне в един от значителните играчи в този бизнес.

В скорошно интервю за Forbes той заяви, че силата на Motorola се крие във факта, че тя предлага „алтернатива на другите премиум марки на много по-добра стойност“. „На всеки седем години лидерът на пазара изчезва. Ние преминаваме през една от онези интересни промени, при които хората започват да осъзнават, че не е нужно да платят 600 долара за топ телефон, за да получат топ изживяване.“, са думите на Остерло. Nokia загуби първото място, BlackBerry  последва нейната съдба, а сега може същото ще се случи и със Samsung.

Докато беше собственост на Google, Motorola беше ограничила предлагането на своите смартфони да само 10 пазара. Сега нейните продукти са налични в около 50 страни, като плановете са през тази година те да навлязат в още 10 или 15. Спекулира се, че Motorola скоро може би ще представи нов флагман със Snapdragоn 810, който ще бъде „по-умен от смартфоните“, очаква ме и наследниците на Moto G и Moto E.