Ето че най-накрая рециклираната и преработена версия на злощастния Galaxy Note 7 се връща на пазара. ETNews докладват, че устройството ще излезе в продажба на 7 юли, една седмица след първоначално планираната дата в края на юни. Причината за забавянето е, че отначало Samsung са решили да пуснат на пазара 150 000 бройки, но в последствие са увеличили целта си на 450 000.

Колкото до новото име на устройството, то ще бъде Samsung Galaxy Note FE. Цената му също ще бъде различна. Очаква се три оператора в Южна Корея да го предлагат на цени между 740 000 и 760 000 вона (650 – 670 долара). Това е доста по-евтино от официалната цена на фаблета когато той беше представен миналата година. Тогава той се предлагаше срещу 875 долара.

Интересно е също така, че Samsung са решили да имплеметират и гласовия си асистент Bixby в новата версия на Galaxy Note 7. Устройството, разбира се, няма да има обособен Bixby бутон, но се предполага, че ще поддържа всички функции. Това ще направи Galaxy Note FE втория Samsung смартфон с Bixby след Galaxy S8.

Все още не е ясно дали смартфонът ще се продава извън Азия.