Хардуер

 

 

Като изключим тези неща, за момента YotaPhone 2 не бих казал, че се отличава с нещо друго. Телефонът предлага 2GB RAM, 32GB вътрешна памет, а всичко това работи с четириядрения Snapdragon 800 чипсет и Adreno 330 графики. Като работа не мога да кажа, че при моя начин на ползване телефонът забива или е бавен, но ако му пуснете един-два бенчмарка, ще видите, че е със средни резултати на фона на останалите флагмани. Не бих казал, че това е голям проблем, защото за основните неща се справя отлично, но вероятно геймърите може да срещнат спънки с него в един момент.

[cquote]Като за 2014 година е добре, но изостава от днешните флагмани[/cquote]

За живота на смартфона се грижи 2500mAh батерия, за която мога да кажа, че се справя добре и вероятно ще издържи два дни без проблем, ако не играете много на игри. Лично при мен издържа един 12-часов работен ден, в който от сутринта беше с включен 3G интернет и bluetooth, като през голяма част от времето ровех в мрежата. Дори гледах малко клипове, снимах и говорих с приятели. Разбира се, екстремният режим за пестене на енергия на YotaPhone 2 може да ви даде до няколко дни живот, но това изключва много от функциите на телефона. Тук имаме поддръжка на Quick Charge 2.0 и Wireless Charging. Последните две определено са интересни, но дали са достатъчни, за да предизвикат интерес?

Със сигурност целта на компанията производител е да направят телефон, който да има дълъг живот на батерията. Може да се каже, че са на прав път и тази идея има голям потенциал. За момента повечето конкуренти залагат основно на бързи и лесни методи за зареждане, но тук имаме и това в комбинация с още едно решение. Дали има бъдеще? Мисля, че да. Идеята е иновативна. Една от малкото, на които сме свидетели в днешно време и с правилната презентация може да спечели фенове.