Камера

Когато говорим за снимки, камерата на Sony Xperia XA е 13-мегапикселова, с бленда f/2.0 и 1/3″ сензор. Това е нещо съвсем стандартно за среден клас телефон, но все пак има какво още да добавим.

sony-xperia-xa-picture-5Като цяло мога да кажа, че съм доволен от камерата, с някои малки изключения. Тя се справя добре с детайлите, но откъм цветова гледна точка не бих казал, че е най-доброто в този клас. Честно казано, очаквах повече, още повече щом говорим за Sony (въпреки факта, че Xperia XA не е флагман).

По-конкретно: прави ми впечатление, че снимките синеят, което ги прави по-студени от очакваното. Ако това не ви притеснява обаче, тринадесетте мегапиксела на Xperia XA ще са един от добрите избори на пазара в момента. Забележките ми са по-скоро откъм по-бавната обработка на HDR изображенията след снимане. Не си правете труда да използвате Manual, тъй като не е това, което си мислите — не можете да си играете с фокуса; бързината на затвора също не е достъпна. По-добре ползвайте Superior Auto, който дава може би най-добрите резултати от гледна точка на детайлност, липса на шум и т.н.

Снимки заснети със Sony Xperia XA:

Хардуерният бутон за камерата може да бъде настроен да отваря приложението при заключен екран и директно да прави снимка (или да започва видео), което е може би най-удобната му функция. Освен това тази опция работи доста бързо, като камерата снима още по време на отваряне на апликацията ѝ. Още нещо приятно е Object tracking функционалността на камерата, която ви позволява да държите определен обект на фокус, дори и той да се движи.

2 Коментари

  1. Благодаря за подробното и интересно ревю, Венци!
    Дали Sony ще задържат позицията си с модели като този?

  2. Венци, и аз благодаря за ревюто (или за фотосесията…)! Останах вpечатлен…макар че не знам какво си писал въобще Мен, трудно ми беше да се концентрирам!
    😀

Comments are closed.