Ревю на Samsung Galaxy S8

8

Завършвам разбора на мача с лек поглед върху хардуера. Тук ще обърна най-сериозно внимание на преките ми сблъсъци с батерията, защото освен суперлативи, друго едва ли може да се каже за Snapdragon 835. Започваме с факта, че S8 има Li-Ion 3000 mAh батерия, а S8+ има Li-Ion 3500 mAh. Доста добре като цяло, но дойде ли време за цъкане, нещата не са толкова розови. Имах моменти, когато го ползвах наистина като обикновен телефон. Тогава 2 дни не са проблем. Но при средно натоварване (интернет, facebook, чат) след 8 часа сте на зарядно. Казвам средно, защото за мен високото е като започнете да геймите някоя игричка. Ровенето и гледането на снимки не е чак толкова затормозяващо. Уви, батерията вероятно не е това, което си мислите или очаквате. Лично аз не съм особено изненадан. С такъв “телевизор” в ръка и немалката хардуерна основа, няма как да искаме повече.

Да похарчим ли 1700 за диван, море, вноска за кола или нов телефон?

За да заключа казаното до момента, за 1700 лв. за малкия и 1900 лв. за големия смартфон на Samsung не знам дали си струва. Не знам и как ги мислят тези цени, като това е флагман за годината, който утре вече ще е стар. Преди години тези неща струваха по 1300-1400 лв. макс. Какво? Тогава не бяха флагмани ли? Така ако я караме, след 2 години цените ще започват от 2000 лв. и ще свършват в космоса. И за какво е всичко? За една идея по-голям дисплей и Bixby? Не знам. Преценявайте. Телефонът наистина е много добър, но в света на Android конкуренцията е голяма и 200 лв. разлика са си 200 лв. разлика. Айде, на изплащане с тарифен план може би ще го преживеем някак. А Apple няма какво да ги мислим. Там, ако искаш Apple, си плащаш. Втори няма. Не кантар съм в размислите си и се чудя дали цената оправдава всичко, което идва със Samsung Galaxy S8???

 • radkobg

  Само не разбирам кой ви дава тези цени? Вероятно някой мобилен оператор. Само там стандартните цени са в космоса за да ни излъжат, че ни правят отстъпка при преподписване.
  1559лв за S8 и 1759лв за S8 Plus са стандартните цени без промоции навсякъде. Доста онлайн магазини предлагат S8 и S8 Plus на значително по-ниски цени. Дори Pre-order цените бяха същите като тези, които съм посочил.
  За другите неща в ревюто няма да споря 🙂

 • Това е цената в един от операторите без договор. На другите места може и да е по-различно. То от шано магазини може и за 1200 да се намери, но това няма как да го обхвана в тази статия.

 • Петър

  От къде го взе със sd 835 ? Или ревюто не е предназначено за Европа ?

 • Такава бройка имах за момента. Сега взех и версия с Exynos, който ще цъкам, но едва ли ще има някаква разлика.

 • radkobg

  Това означава ли, че някой от операторите в България предлагат смартфон, който не е предназначен за европейския пазар прикривайки този факт?

 • Това не мога да го кажа със сигурност.

 • Чичо

  Люба,
  супер си го написал! Все едно аз съм разсъждавал по темата!

  Моето заключение, е че няма смисъл да се набухват 1500+ лева за боклук, в лъскава опаковка и шарен дисплей!

 • Един трезвомислещ човек.
  Принципно аз не съм толкова против това как изглежда или какво има, а най-вече заради високата цена. Тя така или иначе пада, но все пак ми се вижда неоправдано висока.