Ревю на Samsung Galaxy S8

8

В едно нещо обаче Samsung винаги са били считани за лидери и това е дисплеят. Тази година той е по-наситен, ярък, сатуриран и як от всякога. Определено това е най-добрият дисплей на Samsung, който съм виждал – не само заради качеството на картината, а и заради самата форма. Както вече знаете много добре, корейците направиха телефон, който почти няма рамки. В двата края почти не може да видите ръбчетата на рамката, а от горе и долу са свели ширината до минимум. Не че и други компании не са правили опити за подобно нещо, но нито една няма да пожъне успеха, който Samsung ще регистрира тази година.

Infinity Display или не точно

Ползите от така наречения Infinity Display? Виждате повече съдържание, изглежда по-яко. Горе-долу е това. Само едно нещо разваля тоталният кеф и това е, че в момента няма много съдържание, което да се възползва от този дисплей. Ако гледате клипчета в YouTube например, платформата автоматично ще ви сложи черни ленти от двете страни. За да ги разкарате, от Samsung са добавили един бутон, който прави видеото на цял екран, но за сметка на това реже от самото видео. Казано по друг начин, пропорцията на този дисплей тепърва трябва да се оползотвори от разработчиците, а може и просто да остане гъзария, за която сме дали една камара пари. Времето ще покаже. Определено обаче мога да кажа, че тук корейците ще оберат точките и симпатиите на всички, без значение какво мисля аз или някой от другите спецове по ревюта. Друг е въпросът дали тези размери и резолюция няма да окажат влияние върху батерията например, но и дотам ще стигнем след малко.

Преди да премина към камерата и другите неща, които ме вълнуват, ще отбележа още 2 недостатъка, които вероятно ще подразнят и вас. Започваме с Corning Gorilla Glass 5 защитата на телефона, която всъщност я няма. Аз съм супер педантичен и се старая максимално да си пазя нещата, но този телефон трудно ще го опазите без кейс. Лъскав е, хубав е, направо е дизайнерско творение, но ако искате да остане такова – по 15 кинта за кейс и протектор.

Изчакайте Bixby 2.0

Номер 2 е допълнително изведеният хардуерен бутон за новия асистент Bixby. Подобно на предложенията от Google, Apple и Microsoft, Samsung също вече имат гласов асистент, който има потенциал, но в момента не върши работа. За да го натрият в очите на всички, корейците чак сложиха отделен бутон, който мен ме дразни. Да беше за камерата, Ок, но за този асистент малко ми идва множко. За Bixby не мисля да говоря много, защото съм сигурен, че почти 100% от вас няма да го ползват, а тези, които ще работят с него, най-вероятно ще са от другата страна на океана. Идеята му е яка и след време може би ще върши повече неща от конкурентите си, стига те да не се окажат отново една крачка напред.

 • radkobg

  Само не разбирам кой ви дава тези цени? Вероятно някой мобилен оператор. Само там стандартните цени са в космоса за да ни излъжат, че ни правят отстъпка при преподписване.
  1559лв за S8 и 1759лв за S8 Plus са стандартните цени без промоции навсякъде. Доста онлайн магазини предлагат S8 и S8 Plus на значително по-ниски цени. Дори Pre-order цените бяха същите като тези, които съм посочил.
  За другите неща в ревюто няма да споря 🙂

 • Това е цената в един от операторите без договор. На другите места може и да е по-различно. То от шано магазини може и за 1200 да се намери, но това няма как да го обхвана в тази статия.

 • Петър

  От къде го взе със sd 835 ? Или ревюто не е предназначено за Европа ?

 • Такава бройка имах за момента. Сега взех и версия с Exynos, който ще цъкам, но едва ли ще има някаква разлика.

 • radkobg

  Това означава ли, че някой от операторите в България предлагат смартфон, който не е предназначен за европейския пазар прикривайки този факт?

 • Това не мога да го кажа със сигурност.

 • Чичо

  Люба,
  супер си го написал! Все едно аз съм разсъждавал по темата!

  Моето заключение, е че няма смисъл да се набухват 1500+ лева за боклук, в лъскава опаковка и шарен дисплей!

 • Един трезвомислещ човек.
  Принципно аз не съм толкова против това как изглежда или какво има, а най-вече заради високата цена. Тя така или иначе пада, но все пак ми се вижда неоправдано висока.