Ревю на Samsung Galaxy S8

8

Кой е най-добрият телефон, който да си купя? Това е въпрос, който си задаваме всяка година. Доста често хора идват и ме питат какво да си купят, и аз винаги отговарям едно и също нещо: Колко пари имаш? На въпроса с въпрос, но в такива времена живеем. Днес телефоните се делят на два типа – флагмани и всичко останало. Ще ме прощавате, но това си е мое виждане. Ако имате пари, си взимате най-доброто, съответно и най-скъпото. Ако нямате, значи започваме с компромисите. Кофти камера, слаба батерия, нескопосан софтуер и т.н. Предложенията с компромиси са десетки, но флагманите не бих казал. С много пари може да си купите телефон на две или хайде да са три компании, които наистина дават гаранция за качество. Samsung е една от тях и новият Galaxy S8/S8+ е това, което ще ви изпразни джобовете буквално.

Не съм първият, който прави ревю на този телефон. До днес вече сигурно сте изгледали една камара видеа, изчели сте ревютата на всички сайтове и знаете за него може би повече и от мен. Ако все пак още се чудите заради кой телефон да гладувате няколко месеца, може би следващите редове ще са ви интересни. Не мисля да ви преразказвам характеристиките, да ви говоря за процесори и всички тези глупости. Ще ви разкажа за моите преживявания с Galaxy S8, пък вие си правете сметка дали ще го взимате.

Лично съм притежавал няколко телефона на Samsung през годините, но в крайна сметка се наложи да се разделим заради различията във вижданията ни за софтуер. Това беше, когато Galaxy беше още пластмасов, а вътре почти нямаше общо с Android. С годините корейците се промениха. Вярно, отне им немалко време, но мога да кажа, че от S6 насам започна да се вижда светлина в тунела. Днес Galaxy S8 е в ТОП 3. И тук говоря за всяко ТОП 3, което може да се сетите. Било то като най-добър камерафон, най-добър дизайн, изработка и т.н. За хубаво или лошо, е и в ТОП 3 най-скъпи модела, тъй че ако нямате кинти, няма какво да четете писанията ми.

Не бих казал, че Samsung Galaxy S8 предлага безобразно иновативен дизайн, но трябва да признаем, че телефонът има своя уникален вид и тук корейците обират 10/10. Нека си го кажем – визията продава толкова, колкото всичко останало. Едва ли някой ще даде сума, равна на близо 4 вноски за един приличен автомобил, за телефон, който прилича на джаджа от Лъки Бой. Всички искаме красив телефон, който да е солиден и като го сложим на масата в кварталното кафе, моментално да се отличим. Не може да избягаш от това и Samsung го знаят. Galaxy серията еволюира и мина през какво ли не, за да стигнем до 2017, когато Galaxy S8 е може би най-красивият телефон.

Сензорът за отпечатъци е на кофти място

Най-големият проблем, който отчасти се дължи на дизайнерските новости в телефона, е сензорът за пръстовите отпечатъци. При Samsung Galaxy S8 той вече е на гърба, но не както при другите модели на конкурентите, а точно до камерата. Още по-лошото е, че за да не развалят визията на гърба, сензорът не се отличава като текстура от камерата и поради тази причина нацелването му не е лесно. Без значение какво ви обясняват в други ревюта, че евентуално може би някой ден ще докоснете камерата, докато опипвате своето Galaxy, мъчейки се да го отключите, повярвайте ми – всеки път ще се случва. Сензорът дори не е с форма, която да обхване хубаво целия ви отпечатък, а е леко правоъгълен и лично аз всеки път си пипах камерата и я цапах. Това е най-голямата дупка в инженерната мисъл на екипа на Samsung и вероятно няма да видим същото изпълнение в следващите модели, ако трябва да вярвам на някои статии в нета от последните седмици. От друга страна сензорът работи, но не винаги. Да не кажа, че за телефон от този клас, неточностите по отношение на прецизността му на работа направо ме подлудиха. Не мога да ви кажа дали е заради формата му, заради софтуерен проблем или заради нещо друго, но това е първият тестван от мен телефон, който толкова неточно да отчита отпечатъци.

8 Коментари

 1. Само не разбирам кой ви дава тези цени? Вероятно някой мобилен оператор. Само там стандартните цени са в космоса за да ни излъжат, че ни правят отстъпка при преподписване.
  1559лв за S8 и 1759лв за S8 Plus са стандартните цени без промоции навсякъде. Доста онлайн магазини предлагат S8 и S8 Plus на значително по-ниски цени. Дори Pre-order цените бяха същите като тези, които съм посочил.
  За другите неща в ревюто няма да споря 🙂

 2. Това е цената в един от операторите без договор. На другите места може и да е по-различно. То от шано магазини може и за 1200 да се намери, но това няма как да го обхвана в тази статия.

 3. От къде го взе със sd 835 ? Или ревюто не е предназначено за Европа ?

 4. Такава бройка имах за момента. Сега взех и версия с Exynos, който ще цъкам, но едва ли ще има някаква разлика.

 5. Това означава ли, че някой от операторите в България предлагат смартфон, който не е предназначен за европейския пазар прикривайки този факт?

 6. Люба,
  супер си го написал! Все едно аз съм разсъждавал по темата!

  Моето заключение, е че няма смисъл да се набухват 1500+ лева за боклук, в лъскава опаковка и шарен дисплей!

 7. Един трезвомислещ човек.
  Принципно аз не съм толкова против това как изглежда или какво има, а най-вече заради високата цена. Тя така или иначе пада, но все пак ми се вижда неоправдано висока.

Comments are closed.