Много от вас ни писаха, че желаят ревю на Galaxy S6, ето го и него. Вярно, доста време мина от представянето на този модел, но, както се казва, по-добре късно отколкото никога.

Дизайн и външен вид

 

Започвам директно с дизайна – нещото, което толкова много се нуждаеше от промяна. До момента бяхме Samsung залагаше основно на пластмасата дизайн, но при Galaxy S6 има коренна промяна в материалите, използвани за изработката му. Вече спокойно мога да кажа, че новите хай-енд устройства на Samsung носят премиум усещане.

Още при първото докосване Galaxy S6 дава усещане, каквото до момента не е имало при нито един модел на компанията. За направата му са използвани стъкло и алуминий. Въпреки че спрямо другите си конкуренти са леко позакъснели с използването на този тип сет от материали, от Samsung са се справили добре.

Samsung-Galaxy-S6-Picture

Алуминиевата рамка определено много добре обвива предното и задното стъкло и придава тази елегантна завършеност, която виждаме. Всички краища за заоблени, за да може да приляга удобно в ръката, без някой ръб да ни дразни при допир.

Въпреки че първоначално ми беше трудно да свикна с това, че бутоните за звука са от лявата страна, бих казал, че от Samsung са намерили възможно най-добрата позиция, имайки предвид големината на телефона. Това, което ми направи силно впечатление, е долната част на Galaxy S6, където се намира конекторът за зареждан. Някак странно много ми прилична на един друг модел телефон. Въпреки това, лично за мен това няма значение, факт е, че този дизайн е красив, макар и вече да се използва от доста компании.

[cquote]Все пак всеки дизайн си има някакви минуси[/cquote]

За мен недостатъкът при S6 това е камерата. При всички така добре премислени неща, тази изпъкнала камера ми идва наистина в повече. Вярно, има доста компоненти, поради които тя е така, но пък мога да дам пример с Apple – тяхната камера е прекрасна и въпреки това, сравнително добре прибрана. Някак си тази при Galaxy S6 разваля цялата визия на иначе така добре изчистения и семпъл вид на гърба. Ако трябва да кажа три неща за дизайна, то те Samsung-Galaxy-S6-Picture-2са – красив, елегантен и премиум. Три думи, които не съм ползвал никога в описването на модел от тази компания.

След дизайна, дисплеят е второто нещо, което интересува по-голямата част от потребителите, включително и мен. При Galaxy S6 имаме 5.1-инчов екран с резолюция 2560 х 1440, или по-лесно казано – Quad HD. Тази резолюция, събрана с инчовете на дисплея, ни дава гъстота на пикселите от 577ppi. Изхождайки от този факт и за секунда не съм си помислял, че картината няма да бъде добре наситена и с хубави цветове.  Много от потребителите не харесват AMOLED технологията, защото била прекалено контрастна и с неточни цветове. Аз съм един от тези потребители, но въпреки това дисплеят на Galaxy S6 е с уникална картина, добре виждаща се дори и при пряка слънчева светлина. Все пак има и решение на това с допълнителни опции на цветовите режими, така че, ако някой от нас прекалено много държи на това, има възможност да си коригира цветовете по собствено желание.