Когато говорим за голям телефон, Galaxy Note винаги е бил на върха на езика на всеки. Време е това да се промени, защото в играта вече има друг представител на Galaxy линията, който търси вашето внимание и кой знае, може и да го намери. Днес ще си поговорим за Samsung Galaxy S6 Edge+ и какво се крие зад тези извивки.

Galaxy Note беше една идея. Една концепция, с която корейците рискуваха много, но пожънаха успех. Edge е още по-откачена концепция, която може би няма да спечели толкова симпатиите ни, но ще грабне вниманието ни с тези извивки. Като изключим това, Galaxy S6 Edge+ е същият като всеки друг телефон на компанията. Всъщност, той е същият и като своя по-малък брат, но вече имаме по-голям 5.7-инчов дисплей, 4GB RAM и по-голяма батерия.

Дизайн и външен вид

 

Първо ще се спра на дизайна и изработката, защото това е и основната разлика в този телефон и нещото, заради което ще платите. Именно това е лошото в този телефон и сега ще ви обясня защо. Първо, нека да е ясно, че тук не става дума за качеството, а за замисъла. Реално S6 Edge+ е голям. Много голям. Дори за мен, въпреки че имам доста големи ръце, работата с него понякога беше предизвикателство, а ако си мислите, че ще се справите с една ръка – забравете. Що се отнася до извивките, лично за мен те бяха неудобни и безсмислени. Много често заради тях натисках неща по екрана, които не искам, а функционалностите, за които са предвидени, така и не ги ползвах. Samsung Galaxy S6 Edge+ PictureОсвен това, наистина понякога е малко странно като го взимате от бюро или друга гладка повърхност. Може би тук е моментът да вземете решение дали да изберете S6 Edge+ или Note 5.[lquote]Извивката прави телефона уникален, но е доста неудобна[/lquote]

Като оставим това настрана, S6 Edge+ е един доста красив телефон. Признавам, че последните творения на корейците не заслужаваха адмирации по дизайна и изработката, но със S6 нещата малко се промениха и сега понятието премиум може да намери място в ревюто ми. За хубаво или лошо, премиум невинаги означава 100% перфектен. Металът и стъклото носят своите минуси и топлината е един от тях. Особено лятото и особено, ако го ползвате интензивно. Тогава може и да решите, че телефонът ще се свари, защото аз така си мислех на моменти. От друга страна е красив, лъскав и нямаше човек, който да не го гледаше както малко дете нова играчка, когато го извадех от джоба.

Samsung Galaxy S6 Edge+ Picture 5

Наистина е трудно да се каже дали тук има повече плюсове, или минуси. Наистина всички искахме промяна и най-накрая получихме жадуваните премиум материали. Те направиха пълна промяна в усещането и излъчването на корейските телефони, но както и  при тези на конкурентите, определени недостатъци няма как да не останат незабелязани.