Ревю на Huawei P9 Blue

1

Huawei P9 може да се похвали и с редица технически компоненти, които ще се харесат на закоравелите Android фенове. Сред тях са най-бързият octa-core процесор HiSilicon Kirin 955, 3 GB RAM + 32 GB вътрешна памет, слот за microSD карти. По отношение на производителност не мога да кажа, че имам забележки. Не бих се определил като потребител, който използва хардуера на макс, имайки предвид, че не играя игри. За всичко останало обаче не би трябвало да имате проблеми. Софтуерът е доста оптимизиран, за разлика от предишните поколения флагмани. Има няколко допълнително добавени приложения за оптимизация, теми и т.н., но като цяло ненужни приложения липсват.

huawei-p9-blue-picture-9huawei-p9-blue-picture-7Новият син вариант идва и със зарядно устройство от по-висок клас, което дава възможност за по-бързо зареждане на батерията с до 30% (за 30 минути получавате заряд на своето устройство до 50%), спрямо предишното зарядно устройство. P9 Blue определено е сред телефоните със завиден живот на батерията, както и с не малко функции и режими за пестене на енергия, следене на приложенията, които черпят най-много ресурс и т.н. Принципно с този смартфон един ден живот на батерията няма да е проблем. При ползване за всекидневните нужди, при мен P9 Blue издържа около ден и половина.

Подложен на моя тест, който се състои в следното: избирате едно дълго Full HD видео от YouTube (по възможност не такова със статична картина), пускате го с максимално увеличен звук, на пълен екран с увеличена яркост на макс и през мобилната мрежа. След това засичате колко батерия ще изхаби за един час. Резултатът на Huawei P9 е 22% за точно един час стрийминг през мобилна мрежа, full screen и макс volume.