angry_birds_transformers_2

При около месец Rovio – финландската софтуерна компания, отговорна за създаването на може би най-популярната мобилна игра Angry Birds, загатна за следващото заглавие в серията – Angry Birds Transformers. Днес компанията използва сцената на Comic-Con, за да представи първия тийзър-трейлър на играта.

Видеото показва познатите ни гневни птици и прасета, дегизирани като героите от поредицата Transformers. Видеото е компютърно генерирано и не показва самия геймплей, но демонстрира една много интересна функция, която играта ще поддържа. Вместо да използват вътрешни покупки (in-app-purchaces), за да отключват нови герои, потребителите ще могат да си купуват реални фигурки на различни персонажи от играта. Сканиране на съответната фигурка чрез камерата на смартфона или таблета ще отключва дадения герой в играта. За изработването на моделите Rovio си партнира с Hasbro – един от най-големите производители на играчки в света.

Докато чакаме дата за пускане на Angry Birds Transformers да бъде обявена, не ни остава нищо друго, освен да се насладим на трейлъра.