samsung_galaxy_alpha

В мрежата се появиха първите снимки на Samsung Galaxy Alpha. На снимките смартфонът позира до Galaxy S5, като ключови за модела са компактният му размер и металната рамка.

Противно на последните слухове, това не е Samsung Galaxy F, а изцяло различен смартфон. Galaxy Alpha с модел SM-G850 има 4.7-инчов Super AMOLED дисплей, благодарение на когото устройството е с доста по-компактни размери в сравнение с Galaxy S5.

samsung_galaxy_alpha_2

Samsung Galaxy Alpha ще има рамка, изработена от истински метал, вместо типичната за компанията пластмаса, имитираща материала. За сметка на това задният панел отново е от поликарбонат с познатия „перфориран“ дизайн, но шарката изглежда по-елегантна и ненатрапчива спрямо тази на Galaxy S5. Тук забелязваме и типичния за марката сензор за пулс, а най-вероятно смартфонът има и сензор за пръстови отпечатъци, вграден в home бутона.

samsung_galaxy_alpha_4

Според източника на снимките устройство ще използва един от последните Exynos процесори, произведен от Samsung и ще поддържа LTE свързаност. Galaxy Alpha ще има 32 GB вградена памет без слот за Micro SD карти, което ще го направи един от малкото смартфони на компанията без разширима памет.

Има голяма вероятност снимките всъщност да показват Galaxy S5 Neo – „олекотена“ версия на флагмана на Samsung. Компанията може би подготвя новия смартфон за директен конкурент на Apple iPhone 6, който според многото слухове също ще има 4.7-инчов дисплей.

samsung_galaxy_alpha_3