note 4

Първият слух, съдържащ подробности за спецификациите на бъдещия Samsung Galaxy Note 4, идва от далечен Китай. Според CNMO фаблетът ще бъде с по-голям размер на дисплея от Galaxy S5, което всъщност е нормално за тези хибридни устройства, а резолюцията му ще е или 2К. или 4К.

Камерата на бъдещия Note 4 ще бъде 20.1-мегапикселова с оптична стабилизация, а процесорът ще е от следващото поколение 20-нанометрови. Qualcomm току що обяви новите си 64-битови процесори, а единият от тях ще поддържа и 4К дисплеи, но те ще бъдат достъпни едва от първата половина на 2015 г., така че може би Samsung ще използва собствените си 64-битови процесори, които очакваме да се появят по-късно тази година.

Note 4 ще бъде водо и прахоустойчив, което сякаш вече се превръща в стандарт за флагманите на големите компании и ще разполага с повече вградена памет от предшественика си Note 3.  Устройството ще дойде и със следващата версия на операционната система, може би Android 4.5 и за пръв път ще има съперник в своя клас, ако Apple наистина представи модел с 5.5-инчов дисплей през септември.

Разбира се все още е рано да кроим планове за бъдещото устройство, още повече, че всичко това са само слухове, но определено се очертава една гореща втора половина на годината. Предполага се, че Note 4 ще бъде представен на IFA 2014, така че спекулациите за него едва започват.