Ескейп стаите добиха огромна популярност в България само за има-няма две години. Макар да имат известен чар, с всичките си пъзели, загадки и напрежението от часовника, който те кара да мислиш бързо, те имат и един огромен недостатък – трябва да висиш вътре един час! Пъзелтон: Легендата за Орфей е приключенска игра на открито, която ще се опита да ни докаже, че не е нужно да се затваряш в стая, за да усетиш тръпката от escape room преживяването!

Организатори на това амбициозно събитие са колегите от Mulligan Board Games Club, заедно с „Българско Имане“ – опитни treasure hunt професионалисти! Пъзелтон: Легендата за Орфей е пъзел/приключение, в което ще обикаляш София и околностите, за да решиш тематична загадка в рамките на 48 часа. Играта започва в петък, 29 септември от 20:00 часа, а крайният срок за приключването ѝ е неделя, 1 октомври, 20:00 часа. Организаторите не очакват от теб и приятелите ти (организирани в отбори от двама до петима) да решавате неуморно логически загадки през цялото време обаче – играта ще отнеме общо между 6 и 8 часа в зависимост от избрания от теб начин за транспорт. Тоест ще можеш сам да решиш кога да се заемеш със загадките!

Транспорт? Да, Пъзелтон: Легендата за Орфей не само бяга от ограниченото пространство на ескейп стаите – тя ще използва територията на цялата столица като игрална площадка и ще ти се наложи да се придвижваш от едни части на София до други. Организаторите обаче обещават, че те няма да са труднодостъпни – колата ще ти е най-удобна, но можеш да приключенстваш и с градски транспорт, колело или добрите стари крака. Ние препоръчваме да яздиш бял тигър за допълнителни точки стил, но и стария байк ще свърши работа!

Най-якото на Пъзелтон: Легендата за Орфей е, че класирането и наградите няма да зависят от от това за колко време решиш пъзелите – трябва просто да стигнеш до финала и участваш в томбола за награди! Те включват ваучер за безплатно посещение на Dextrophobia Rooms, тестета Cards2Go, каса българска крафт бира (най-атрактивната награда според нас!), копие на настолната игра Миш-Маш и още необявени от организаторите награди.

Всичката информация за събитието, включително и как да участваш, можеш намериш тук!