Теленор отново беше отличена за кампаниите си за безопасен интернет. Компанията получи две награди от IAB Mixx Awards 2020, в категориите Best Mobile First Campaign и Best Social Campaign. Освен това телекомът беше награден на шестото издание на наградите на B2B Media Group, където получи признание в категория „Социално отговорна компания“.

Наградите IAB Mixx отличиха най-добрите кампании в областта на дигиталния маркетинг, сред които беше и една от кампаниите на Теленор за безопасен интернет. Тя отбеляза Денят за безопасен интернет през 2019 и се разви изцяло в Instagram, където певецът Атанас Колев остави решенията за това какво да прави в един свой ден на феновете си. Фокус на наградената кампания е, че популярността в интернет не трябва да бъде на всяка цена. Съдържанието генерирано в кампанията водеше до сайта
ottebzavisi.net, където е събрана подробна информация и образователни видеа за рисковете в интернет – интернет тормоз, език на омразата и много други. Кампанията в Instagram генерира над 80 хил. гледания на кулминационното видео, както и близо 20 хил. посещения на ottebzavisi.net.

Ежегодните награди на B2B Media Group се присъждат на най-добрите предприемачи, най-иновативните компании, както и за социално отговорни кампании, използващи иновативно мислене, с което постигат значими резултати. В тях Теленор получи признание в категория Социално отговорна кампания за цялостните си активности и кампании по проекта си за безопасността в интернет.

От 2006 г. Теленор традиционно и активно подкрепя инициативите за осигуряване на  безопасен интернет, сред които Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн-тормоз. Компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца. През годините Теленор прави множество кампании,обучения и срещи, с които да повиши информираността на децата, учителите и родителите за опасностите онлайн, както и да им даде инструменти, с които да се справят с тях.

Проектите за безопасен интернет на Теленор получиха отличия на IAB Mixx Awards

Сподели
Предишна страницаАрхитекти изграждат марсиански град в пустинята на Дубай
Следваща страницаLG догонва своите конкуренти
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.