Задава се продължение на успешния филм на Дънкан Джоунс (“Луна” и предстоящия “Warcraft”) “Първичен код” (Source Code). Да, точно така! Този “Първичен код”. Информацията все още е доста оскъдна и дори няма посочена дата за премиера, но все пак има какво да се каже.

ВИЖ ОЩЕ: WARNER BROS. С ОФИЦИАЛНО НОВИНИ ОКОЛО SUICIDE SQUAD

Режисьор на продукцията този път няма да бъде Джоунс. На тази позиция ще видим Ана Форстър, която може да ви е позната само като режисьор на някои епизоди от телевизионната поредица “Outlander”, а също и като кинематограф на много от филмите на Роланд Емерих (“Превземането на Белия дом”, “След утрешния ден”, “Денят на независимостта” и други). Сценарият отново ще бъде на Бен Рипли (“Видове 3”), а ще видим и същите продуценти: Марк Гордън и продуценската му къща Vendome Pictures. Гордън е продуцирал и други доста успешни филми и сериали, като “Анатомията на Грей” (Grey’s Anatomy), “Частна практика” (Private Practice), “10,000 BC”, “Казанова” (Casanova), “След утрешния ден”, “Патриотът” (The Patriot), а дори и “Спасяването на редник Райън” (Saving Private Ryan).

Чудно ми е единствено защо са сменили режисьора на филма, при положение че първата част   от Дънкан Джоунс беше много добра. Той е успешен млад режисьор, който има какво да покаже, но явно са преценили, че смяна на водещия ще е от полза. Ключов фактор е и това, че в момента все още няма обявени никакви актьори, които ще вземат участие в продукцията, така че дори не знаем дали Джейк Джиленхол ще се върне в ролята си на Колтър Стивънс. Ще следим новините около филма.