_79130263_69f26cdb-78ce-4025-b803-6187386247ec

Радостта от най-новата версия на Android бързо бе сломена. В интернет много потребители се оплакаха, че обновлението до Lollipop им създава проблеми. Оплакванията идват от собственици на Nexus 7 таблети, които след инсталиране на Android 5 усещат забавяне на работата на устройството. Проблеми се срещат и с изпълнението на задачи, като в някои случаи приложенията и системните програми не се стартират и таблетите изобщо спират да функционират.

ВИЖ ОЩЕ: ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ЕБОЛА

Обновлението също премахва приложения, създадени с Adobe Air, както и не позволява тяхното преинсталиране. Adobe съобщиха, че не са били запознати със случая и са потърсили помощ от Google за справяне със ситуацията. Android 5.0 Lollipop е една от най-очакваните версии на популярната мобилна операционна система. За момента тя може да бъде изпробвана само на малък брой устройства, които са получили обновлението. Почти всички от тях са от линията Nexus, които са специално разработени, за да получават най-новите версии на Android. Nvidia, LG и Motorola също са пуснали обновление до Lollipop за някои от своите устройства.

Очакваме Google бързо да решат проблема на засегнатите потребители. Собствениците на Nexus устройства най-често ги избират не само заради хардуерните им характеристики, но и за възможността да пробват най-новите версии на Android. Подобен проблем би навредил сериозно върху тяхната репутация, а Google разчитат на тях за реклама на най-новите възможности на операционната система.