Както споменахме по-рано, приставките за новия браузър на Microsoft Edge се забавиха поради непредвидени обстоятелства. Те трябваше да се появят в големия ъпдейт за Windows 10 преди известно време, но това така и не се случи. Сега, благодарение на Twitter потребителя @h0x0d знаем, че те вече са готови и ги чакаме още през януари.

Въпросният потребител е попаднал на уеб сайт за разработчиците на Microsoft, където по погрешка е била изведена информация (включително и снимки) на приставките за Edge. По-долу можете да видите скрийншот, а ако кликнете тук, ще бъдете отведени в кешираната страница.

Според данните в уеб страницата, приставките за Microsoft Edge идват през януари, като вече има готови тестови такива на reddit и Pinterest. Потребителите, които тестват Windows 10 услуги, ще имат възможност ръчно да инсталират новите приставки преди те да бъдат пуснати за всички. Microsoft обещават също, че разработчиците на приставки за Google Chrome ще могат лесно да портнат творенията си, за да бъдат те достъпни и в Edge.

microsoft-edge-extensions