New-app-lets-Sony-Xperia-Z2-owners-broadcast-live-video-via-YouTube

Какво ще кажете да излъчвате на живо в YouTube директно от телефона си? Не звучи зле, но засега трябва да притежавате Sony Xperia Z2, за да можете да използвате новото приложение, което позволява на собствениците на флагмана на Sony да излъчват видео на живо в най-популярния световен сайт за видеообмен.

Приложението се казва „Live on YouTube-by Xperia“ и на практика превръща мобилния ви телефон в телевизионна станция. Разбира се, не можете да предавате всичко, което ви дойде наум – YouTube предупреждава, че не са разрешени неподходящи или злонамерени действия, както и излъчването на съдържание със защитени авторски права. Услугата е налична във всички страни, които имат достъп до YouTube, с изключение на Германия.

New-app-lets-Sony-Xperia-Z2-owners-broadcast-live-video-via-YouTube (1)

Засега не е ясно дали приложението ще бъде налично и за други смартфони от серията Xperia. Функцията обаче е наистина доста интересна и в случай, че Sony не направят приложението достъпно за всички или YouTube не предложат алтернатива, можем да сме сигурни, че е само въпрос на време да се появи версия и за други Android устройства. Дотогава притежателите на Sony Xperia Z2 могат да свалят и пробват приложението от тук.