adblockbrowser

AdBlock Plus пусна своето приложение за блокиране на реклами AdBlock Browser за Android и iOS. Последнaта негова Android версия беше премахната от официалния магазин на Google през 2013 г., заради „намесване в работата на друга услуга или продукт по неразрешен начин“. В края на май AdBlock Plus даде възможност на Android потребителите отново да изтеглят техния продукт през Google+ група, но сега AdBlock Browser официално беше пуснато за двете популярни платформи.

Настройките по подразбиране блокират всички реклами, които не отговарят на специфични критерии за „допустими реклами“ или по-конкретно такива, които биват натрапвани на потребителите и им пречат на работата. Компанията казва, че добре направените реклами в определени сайтове, които отговарят на критериите, ще бъдат автоматично отблокирвани. Разбира се, има опция и да изберете пълното блокиране на абсолютно всички реклами в настройките на приложението.

Подобно на десктоп версията, в Adblock Browser потребителите ще имат възможността да изберат списък с любими сайтове, за да може те да продължат да получават приходи от реклами. Компанията обещава по-бързо зареждане на страниците, спестяване на мобилни данни, както и увеличаване живота на батерията с 20% за изключилите бисквитките, бутоните за споделяне в социалните мрежди и зловредните домейни.

Приложението е безплатно и може да го изтеглите от iTunes или Google Play Store.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS