Note 4

Note 4

След премиерата на Galaxy S5 и слуховете за различни негови варианти едно от най-очакваните устройства тази година е Galaxy Note 4. Съдейки по предходните събития на компанията само можехме да предполагаме кога ще се появи той – през септември.

Днес обаче, чрез вътрешни източници на компанията, изтече нова информация за датата на официалното събитие и тя е 3 септември, точно преди Изложението на потребителска електроника IFA 2014, което ще се проведе в Берлин.

Може би тази дата не е изненадваща, тъй като корейският гигант следва своята традиция да представя флагманите си на грандиозни Unpacked събития, точно преди големите мобилни изложения, както стана и тази година, когато Samsung представи Galaxy S5 преди Световния мобилен конгрес в Барселона. Според източниците, компанията ще започне да изпраща покани за Unpacked II 2014, на което ще видим фаблета, през август.

Няма кой знае колко много информация за бъдещото устройство, според слуховете Note 4 ще притежава 5.7-инчов Quad HD дисплей, ще бъде водоустойчив и може би ще бъде първото устройство използващо технологията Youm за гъвкави дисплей. Компанията се стреми към промяна на формфактора и можем да предположим, че ще ни поднесе редица изненади в тази област.

По традиция фаблетите от серията Note идват с най-мощните технически характеристики и в това отношение можем да допуснем, че Note 4 ще притежава шестядрен процесор Exynos или четириядрен Snapdragon 805 с 4GB оперативна и 32/64GB вградена памет и 20-мегапикселова камера.

Разбира се още е много рано и слуховете за бъдещия Note 4 тепърва започват, а какво ще ни покаже Samsung на 3 септември, можем само да предполагаме. Дано този път изненадата бъде положителна!