Ето че най-накрая култовия наследник на серията Galaxy S7 Active бе представен официално от Samsung и AT&T. Първоначално той ще излезе в продажба само в САЩ от мобилния оператор AT&T, но както и при предишните модели, очакваме да се появи и в Европа малко по-късно през годината.

Galaxy S7 Active взима най-доброто от предшественика си S6 Active, както и от флагмана Galaxy S7 / S7 Edge. Дисплеят му е 5.1-инчов Super AMOLED, като самите размери на смартфона са малко по-големи от основния модел – дебел е цели 9,9 милиметра. Това, разбира се, се дължи на гумираната рамка, която заобикаля цялото тяло на джаджата и ѝ позволява да бъде изпускана без никакъв проблем. Смартфонът е IP68-сертифициран – прахо и водоустойчивк до 1,5 метра и 30 минути. Освен това е и MIL-STD-810G-сертифициран срещу сол, прах, влажност, дъжд, вибрации, слънчева радиация, и има защита срещу транспортни и термични шокове.

Останалите спецификации на модела са сходни с тези на Samsung Galaxy S7 / S7 Edge – процесор Qualcomm Snapdragon 820, графична карта Adreno 530, 32 или 64 GB вътрешна памет, както и цели 4 GB RAM. Има и microSD слот, който поддържа карти с размер до 256 GB. Дисплеят е с резолюция 1440 x 2560 пиксела (576 ppi гъстота на пикселите), а покритието му е Corning Gorilla Glass 4. Камерата пък е 12 мегапиксела с phase detection автофокус и оптична стабилизация. За разлика от предните Active модели, тук имате и скенер за пръстови отпечатъци, което ще рече и поддръжка на Samsung Pay. Най-интересното за всички обаче може би е батерията – тук тя е с капацитет цели 4000 mAh!

Както споменахме, Samsung Galaxy S7 Active излиза на пазара в САЩ. Изборът е между три цвята – черно, златно и дигитален камуфлаж. Надяваме се да го видим в Европа скоро, защото определено изглежда много добре.

2 Коментари

  1. Телефона е супер, но тук при нас ще го видим колкото видяхме и S6 Active… през крив макарон…

Comments are closed.