Новите Samsung смартфони са тук. След като предварителните поръчки за тях са вече към края си (продажбата започва скоро), президентът на мобилния бизнес за Samsung Ко Донг-жин си позволи да сподели, че според получините данни, поръчките на Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge са по-високи от очакваното.

Не се знае точно колко поръчки са очаквали корейците, но знаем друго – според анализатори от Business Korea, летвата тази година е поставена ниско. В Южна Корея специално, поръчките на новите модели дори не са били по-високи от тези в предишни години. В Китай пък предполагат, че Galaxy S7 няма в никакъв случай да задмине продажбите на Galaxy S6 от миналата година.

Главната цел на Samsung с новите устройства е отново да се върне на върха. Компанията желае най-вече да си върне първото място в Китай, където беше задмината от други (главно китайски) производители. За по-големите поръчки и продажби тази година най-вероятно ще допринесат завърналата се поддръжка на microSD карти, както и водоустойчивостта.