android-4.4-galaxy-s4

Очаква се Samsung да актуализира Galaxy S4 до Android 4.4 KitKat през февруари или март, но от днес вече е на разположение първият тестови ром за модела.

Според колегите от SamMobile, софтуерът е напълно стабилен и годен за употреба, с изключение на някои малки бъгове. Те са провели тестове в продължение на пет дни и твърдят, че се наблюдават положителни промени и в производителността на устройството.

Забелязват се малки промени в потребителския интерфейс, като най-видими са те при иконите в лентата за състояние, които са бели. Самият статус бар е прозрачен. Има промени и в подредбата на клавиатурата, която е подобрена при пейзажна ориентация, улеснявайки писането и използването на жестове. Добавен е и пряк път към приложението за камерата, директно на заключен екран.

Повече информация и инструкции за инсталиране, можете да намерите на страницата на SamMobile, а ние сме длъжни да ви предупредим, че все пак това е тестови софтуер и всякакви проблеми, възникнали след употребата му са на ваша собствена отговорност.