teens

За родителите в САЩ изглежда е от изключително голямо значение техните деца да бъдат свързани.. технологично. Според скорошно проучване на центъра Pew Research, в което са взели участие 802 души, носещо името „Тийнейджърите и технологиите през 2013 г“, се установило че 78% от подрастващата младеж на възраст между 12-17 г. вече притежава мобилен телефон. От тях 47% имат смартфон. Това е голям растеж в сравнение с 2011 г., когато от всички проучвани тийнове 37% са имали телефон, а 23% от тях смартфон.

„Начинът на използване на интернет от младите драматично се е трансформирал – от стационарни ограничени връзки за настолни компютри в дома до винаги включени такива, които те могат да използват през целия ден независимо къде са“, каза Мери Мадън, старши изследовател на  Pew Research Center. Той допълва, че „в много отношения тийнейджърите представят водещите върхове в мобилните комуникации и техният модел на използване на технологията често е сигнал за бъдещи промени и във възрастното население.“

Таблетите също набират доста голяма популярност сред младоците – 23% от тях ги използват, като това е наравно с по-възрастното населените. В САЩ 93% от всички тийнейджъри използват интернет. Същия процент има и достъп до някакъв компютър у дома. Броят на сърфиращите е голям, но не всички от тях притежават собствен компютър. 71% от анкетираните са казали, че споделят един с цялото си семейство.