Ново проучване показва какви ще са последиците ако температурата на земята се повиши с 2 или 4 градуса. Някои от най-големите градове в света като Ню Йорк, Шанхай, Лондон и още много други ще бъдат заличени от земята, а население между 280 и 600 млн. ще бъде обречено на смърт.

За момента, най-ефективният начин да се забави глобалното затопляне е да се намали продукцията на парниковите газове. Дори това да се случи, отново ще сме изправени пред опасността от увеличаване на температурата с 3 C, което прави достигането на границата от 2 C изключително трудна.

По последни данни, ако най-лошото се случи, най-застрашената държава остава Китай, като Шанхай, Тиендзин, Хонконг и още няколко града буквално ще са на дъното на морето. 34 млн. души в Япония, 25 млн. в САЩ, 20 млн. във Филипините, 19 млн. в Египет и 16 млн. в Бразилия също са застрашени от ужасяващите пейзажи при увеличение с 4 С.

За справка, при увеличение с 2 C, нивото на световния океан ще се вдигне с 4.7 метра. Ако температурата се повиши двойно, водата може да достигне до 8.5 метра. Ето как може да изглежда част от нашия свят, ако не направим нещо по въпроса.

London_2CLondon_4C Shanghai_4CShanghai_2C Durban_4CDurban_2CТ