Ultra HD / Associated Press
Ultra HD / Associated Press
Ultra HD / Associated Press

Порнографската филмова компания Naughty America планува да похарчи хиляди долари за ъпгрейд до 4K оборудване, съобщава Уол Стрийт Джърнъл.

Изпълнителният директор на компанията Андреас Хронополос казва пред WSJ, че инвестицията е толкова голяма, че ако Ultra HD технологията не потръгне, печалбите на компанията може да се сринат, предимно заради големите разходи за устройства за съхранение и обработка на 4K файлове. Хронополос допълва: „Нашите потребители искат да се доближат максимално до реалността, без реалността да се пречка на пътя им“. 

The Verge твърди, че Naughty America не е първата компания, произвеждаща продукция за възрастни, която да предлага 4K съдържание. Миналата година сайтът Huccio.com обяви себе си за първият, който предлага 4K видео. Изглежда другите компании чакат да видят дали технологията ще потръгне и не смеят да рискуват. Проучване показва, че 40% от хората от индустрията смятат, че внедряването на тази технология няма да помогне на бизнеса кой знае колко, припомня The Verge.