Както знаем, Samsung ще продават подновена версия на Galaxy Note 7. Тя би трябвало да излезе на пазара съвсем скоро и ето, че устройството бе одобрено от Федералната комисия по комуникациите. Номерата на моделите, за които става дума, са SM-N935S, SM-N935K и SM-N935L. Те отговарят на смартфони за следните южнокорейски мобилни оператори: SK Telecom, KT Freetel и LG Uplus.

Както официално бе обявено по-рано, Samsung няма да пуснат Galaxy Note 7R (както се предполага, че ще се казва новото-старо устройство) в продажба на териториите на САЩ и Канада.

За сметка на това изглежда очевидно, че в Азия феновете ще могат да се сдобият с обновен Note 7. Дали той ще дойде в Европа и в частност в България, още не се знае, така че остава да чакаме. Note 7R се очаква да излезе в продажба в края на юни, на цена от 620 долара (с около 250 долара по-малко от първоначалния проблемен модел).

Напомняме, че при Galaxy Note 7R почти всичко ще остане същото като при миналогодишния Note 7, с изключение на батерията. Сега тя ще бъде по-малка — 3250 вместо 3500 mAh. Точно батерията породи първоначалните проблеми с избухващия фаблет миналата година.