До сега сагата Galaxy Note 7 трябваше да е приключила, не мислите ли? Но явно все още има дори хора, на които им е смешно… А какво става, когато се пошегувате с нещо потенциално опасно? Най-малкото, което можете да направите, е самолетът ви да закъснее. Така е станало след като неназован пасажер на Virgin America е кръстил Wi-Fi хотспота си “Samsung Galaxy Note7_1097”.

Това веднага било забелязано от останалите пътници и от екипажа, които се съобщили по високоговорителите, че притежателя на въпросното устройство трябва да се разкрие. “Това не е шега! Ще запалим лампите и ще претърсим ръчния багаж на всички, докато не намерим устройството”, продължило съобщението.

Разбира се, че случилото се не е шега работа… Все пак от няколко месеца вече пътуването в самолет със Samsung Galaxy Note 7 се счита за федерално престъпление. В крайна сметка, заплашен че полетът ще бъде пренасочен да кацне в Уайоминг (далеч от крайната дестинация Бостън), неназованият пасажер се разкрил и обяснил, че се пошегувал — смартфонът всъщност не бил Galaxy Note 7.

Въпреки всичко, полетът до Бостън закъснял и всичко това заради една не много остроумна шега за нещо, което иначе би застрашило безопасността на пътниците в самолета.