Щом чуе „Версаче“, всеки наостря уши и асоциира името на марката с неподправен стил, класа и усещане за величие. Италианският бранд вече дълги години е на гребена, що се отнася до челните места в модния и парфюмерийния свят. Едва ли има човек, който да не е чувал за грандиозната марка и поне веднъж да не се е докосвал до съвършените им благоухания.

От „Версаче“ определено са открили формулата за това как постоянно да се задържаш на върха – те не правят компромис с качеството на предлаганите от тях продукти. Всяка една от съставките, влизащи в композицията на ароматите им, е внимателно подбрана и селектирана така, че да отговаря на най-високите изисквания на бранда. „Версаче“ е име, което не би се задоволило с нищо по-малко, освен с най-доброто, що се отнася до това какво предлага на своите клиенти и дългогодишни почитатели.

Парфюмеристите и дизайнерите на марката правят специализирана и детайлна селекция на всеки един от продуктите, влизащи в състава на парфюмите им. Днес ще ви запознаем с някои от суровините, които са най-предпочитани от „Версаче“ за конструиране на благоуханията им.

От марката са изявени почитатели на цветята. В много от ароматите им откриваме екстракти от божур, гардения, жасмин – мечтателния аромат на нежните растения е наистина често срещана съставка в парфюмите им. Цветята придават невъобразима свежест и са толкова предпочитани, защото изпълват аромата с онази неподправена сладост, която не би оставила никого равнодушен. Съставките са подбирани ръчно и, чрез методите на екстракция на ароматите, благоуханията им биват извличани и добавяни към парфюма.

От „Версаче“ обичат да залагат и на различни подправки, когато сътворяват дизайна на свой нов аромат. Често бихте могли да се натъкнете на съставки като джинджифил, розов пипер, кардамон, ванилия – разнообразието на компонентите в парфюмите им придава лека и загадъчна пикантност на целия аромат. Доказано е, че лютивината или сладостта на някои подправки действат изключително примамливо и възбуждащо на сетивата. Успехът на парфюмите на „Версаче“ е доказателство, че са успели сполучливо да включат и тези съставки в есенциите си.

Залагат също и на дървесните акорди в ароматите си. В множество от парфюмите им ще доловите нотките на сандаловото или кедроворо дърво например. Дървесните ухания придават специфична плътност на аромата, правейки го изключително траен. Поради тази причина и ще ги усетите в базата на парфюмната композиция – след като връхните и сърдечните нотки „отлежат“ върху кожата ви, ще останете с топлото усещане на сандаловото дърво или кедъра, които ще ви съпъстват през целия ден и неимоверно ще повишават настроението ви.