Очаква се от Apple да пуснат своя нов iPhone 7, другия месец, с дизайн подобен на излезлият iPhone 6S. Ако сте фенове на iPhone, най-вероятно сте запознати със слуховете за двойната камера и премахването на жака за слушалки. Вече обаче има и още новини. Твърди се, че следващият модел смартфон на Apple ще бъде с чувствителен на допир бутон.

За тази промяна се говореше още преди няколко месеца, когато в мрежата се появиха снимки на предполагаемия iPhone 7, на които ясно личи, че бутона е различен. Предполага се, че ще бъде нещо подобно на тракпада на най-новите MacBook.

Евентуалният дебют на Bluetooth и Lightning слушалките, тоест премахването изцяло на жак и вграждането на специален чип, ще подобри доста новия iPhone. Това е така, защото ще се отвори място за втори speaker, което определено ще подобри качеството и силата на звука. Тоест ще допринесе за развитието на цялата speaker система на iPhone.

От Bloomberg разкриват също, информация и за двойната-камерна система. Двата сензора едновременно ще заснемат едно и също изображение, но ще улавят цветовете по различен начин. Двете изображения след това ще се сливат в една снимка. Целта на тези новости е да се подобри цялостно качеството на фотографиите. По-големият модел на iPhone 7 ще има и супер-зум, но за съжаление, малкият най-вероятно изобщо няма да включва новата камерна система.

Все още не се знае точната дата на световната премиера на дългоочаквания смартфон, но най-вероятно, като всеки път, тя ще е през септември. След около месец вече със сигурност ще разберем, дали всичката тази изтекла информация за iPhone 7, е вярна. А, дотогава можем само да предполагаме.