Едва ли има някой фен на поредицата „Междузвездни войни“ (Star Wars), който да не потръпва всяка сутрин, когато види нов тийзър за „Епизод VII“, появил се в YouTube. И ние сме така. Disney използват интересен начин да ни държат в напрежение преди премиерата – през няколко дни пускат видео материали, които като цяло са почти еднакви. В тях се различават само редактирането и поредността на сцените, както и някой и друг нов кадър.

С днешния тийзър (по-горе) също е така – ще видите познати кадри, както и един-два нови такива. Правят впечатление няколко сцени – тази на Фин и Рей в Хилядолетния сокол, както и X-Wing ескадрилата, предвождана от героя на Оскар Айзък, в компанията на извънземния сулустанец. Не се стряскайте от испанския глас – става въпрос за международен TV spot.

Това обаче не е всичко – Disney пуснаха и промо клип, в който говорител обяснява какво е Star Wars и кои са героите, започнали всичко преди повече от 30 години. Тук също има няколко нови кадъра, а именно такива показващи героите на Кари Фишър (тук Генерал Лея) и извънземната Маз Каната, изиграна от Лупита Нионг’о. Вижте това видео по-долу:

Не е за вярване – до премиерата на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда“ остават само десет дни! Нямаме търпение за 18 декември! А вие?