Феновете на киното ще са доста радостни, след като разберат, че в София вече има нова зала, която може да им предостави уникалното кино изживяване, което всички търсим. Както добре знаете, аз също съм много голям фен на киното и обичам когато гледам дадена прожекция на големия екран, всичко да е перфектно и направо да ме вкара във филма, както се казва. Честно казано, няма много места, където това може да се случи, но там където може е в Кино Арена.

Може би не знаете, а може пък и да сте разбрали, но Кино Арена отвори нова зала, която ще ви накара да треперите. Не защото климатикът е на макс, а заради уникалния звук от аудио системата, която ви заобикаля от всички страни. Новата зала е в Кино Арена Запад в София и е от типа PREMIUM, за които ви бяхме разразвали преди време, когато Арена отвори първата такава в Младост.

Както и предполагате, аз бях сред първите, които усетиха мириса на новите седалки в киното, които приличат малко на тези от колите Ferrari. Не знам, може би от Арена да са взаимствали нещо от автомобилния гигант, но във всеки случай са много удобни. Залата също е доста добре направена. Малко по-малка е от тази в Кино Арена Младост, но пък екранът изглежда по-голям. Естествено, първият филм, който гледах бе Furious 7, за който написах и статия преди няколко дни. Тук горещо мога да ви препоръчам, ако ще гледате филма да е в тази зала. Звукът от колите и невероятните екшън сцени просто са направени, за да се гледат в такава зала.

PREMIUM залата е с 380 места и бе открита на 3-ти април. Една от най-големите зали в столицата бе напълно преобразена и стана част от концепцията за PREMIUMPREMIUM киноизживяване, която веригата Кинo Арена създава, за да предостави на зрителите изживяване от ново поколение.

PREMIUM залата в Кино Арена Запад София е оборудвана с най-новата система за озвучаване в кино индустрията Christie Vive Audio. [lquote]Най-добрата зала за невероятната кино вечер[/lquote]Високоговорителите са базирани на технологията „Лентов драйвър“, която осигурява изключително чисто и ясно възпроизвеждане на всички звуци във вида, в който те са били създадени в Холивуд. Високоговорителите на Christie Vive Audio са проектирани и конфигурирани по системата DOLBY ATMOS, представяна в България ексклузивно от Кино Арена. DOLBY ATMOS осигурява 360° панорама на звука в залата и създава усещането, че зрителят се намира в самия филм. За още по-добра акустика на кинозалата е приложена и най-добрата съществуваща акустична система Ecophone.

Впечатляващият екран е доставен от лидера в производството на големи киноекрани, английската фирма Harkness. Той е от серия Clarus и е изграден от стена до стена и от тавана до пода. За постигане на максимална яркост на изображението са използвани два Christie Digital 4K HFR проектора, които са най-мощните предлагани на пазара днес. Проекторите са конфигурирани със специална разработка за формиране на 3D изображения на фирмата RealD.

Новата голяма PREMIUM зала в Кино Арена Запад София е поредната от концепцията за PREMIUM кино изживяване. Зали от този клас има още в Кино Арена Делукс Bulgaria Mall, Кино Арена Младост София и Кино Арена Централ Мол Плевен.

Финално мога да обобщя, че съм доста впечатлен от работата на Кино Арена и подобренията, които вкарват в своите зали. Наистина е важно да може да изживееш всеки филм на макс, а ако залата не е направена както трябва и не предлага наистина модерна технология, това няма как да се случи. Обиколил съм кина в цяла България и мога спокойно да кажа, че само тези могат да ви накарат да усетите ефектите както трябва.

Kino-Arena-PREMIUM-Zapad Kino-Arena-PREMIUM-Zapad-1 Kino-Arena-PREMIUM-Zapad-2 Kino-Arena-PREMIUM-Zapad-3 Kino-Arena-PREMIUM-Zapad-4Kino-Arena-PREMIUM-Zapad-6Kino-Arena-PREMIUM-Zapad-8Kino-Arena-PREMIUM-Zapad-10

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS