Броени дни остават до събитието на Google, на което се очаква да видим няколко Nexus устройства. Най-интересното е, че Nexus 4 изглежда ще поддръжа безжично зареждане. Най-исканият смартфон с тази функция към този момент е Nokia Lumia 920, а изглежда Google не иска да изостава. Слухове досега имаше, но информацията не беше потвърдена.

И въпреки, че нямаме официално потвърждение от Google, имаме снимка на зареждащото устройство на Nexus 4, която беше пусната в интернет от PocketNow.

Устройството ще се продава като отделен аксесоар и няма да е включено в комплекта на Nexus 4. Няма информация колко точно ще струва Charging Pad, но едно е ясно – за да се възползват потребителите от възможностите му, те ще трябва да използват различен капак.

Освен Nexus 4, на събитието на Google ще видим таблета Nexus 10, Nexus 7 с 32 GB вградена памет и 3G възможности, както и още няколко Nexus смартфона от различни производители. Слуховете за съществуването на Nexus 10 бяха потвърдени вчера, след като в интернет изтече снимка на потребителското ръководство на устройството.

Днес изтекоха и реални снимки на таблета. Колегите от BriefMobile отбелязват, че спецификациите му ще включват:

 Дисплей с резолюция от 2500 x 1600 пиксела, Android 4.2, 2GB RAM памет, Samsung Exynos процесор с тактова честота от 1.7 GHz, наличие на NFC технология и 16 GB вградена памет, поне за този модел.

Повече информация ще имаме след няколко дни.

Вижте снимките на Nexus 10, произведен от Samsung:

[nggallery id=23]

Източници: BriefMobileThe VergePocketnow