Според известният анализатор от KGI Securities Минг-Чи Куо, можем да очакваме Apple Watch 2 да дебютира през септември, заедно с iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Според него устройството ще дойде с доста промени, между които нов чип, GPS, барометър и водоустойчивост.

Освен промените по характеристиките, не би трябвало да видим промяна във външния вид, твърди Куо. Според него Apple Watch 2 ще бъде нещо като S-моделите при iPhone – с по-добри характеристики, но без променен дизайн. Такъв можем да очакваме едва при Apple Watch 3 догодина. Колкото до първия Apple Watch, Куо смята, че той ще дойде в нова версия с малко по-бърз процесор и ще продължи да се продава.

Най-вероятно Apple Watch 2 ще бъде представен наред с iPhone 7 / 7 Plus на 6 или 7 септември. Датата за начало на продажбите не е ясна, но се очаква да е по някое време през септември. След като видяхме, че Apple Watch Sport получи перманентна отстъпка от цената с 50 долара, не е изключено това да се случи за цялата линия на Apple Watch, след като версия 2 бъде представена.