Българската софтуерна компания Орак представи цялостно решение за продажбите и разплащанията на малкия и среден бизнес. То се нарича Business Box и включва софтуер за управление на продажбите, безплатен касов апарат, безплатен POS терминал, дебитна карта от Mastercard и свързаност. Всичко това се предлага на достъпен месечен абонамент, което го прави много подходящо за малки фирми. В добавка то отговаря на изискванията на Наредба 18 на Националната агенция за приходите.

 

Решението беше представено тази седмица на щанда на Орак Груп в рамките на най-голямото европейско технологично изложение Световен мобилен конгрес. Той се проведе от 25 до 28 февруари в Барселона и събра над 100 000 представители на технологичния сектор. В рамките на събитието екипът на Орак се срещна и с българския еврокомисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел, която изрази радост, че компания от България участва в мобилния конгрес.

 

Business Box обединява всички технологични аспекти на продажбите в една малка или средна фирма и на практика превръща касовия апарат от скъп продукт в услуга, предлагана с месечен абонамент, започващ от 25 евро. В добавка то включва най-доброто от софтуерните разработки на Орак в областта. Компанията е сред първите български софтуерни разработчици и предлага решения за управление на бизнеса от десетилетия. През последните години тя се наложи като международно призната марка с представителства и успешен бизнес във Великобритания, САЩ, Русия и други страни.

 

Business Box e и първото цялостно решение на проблема с подмяната на касовите апарати, свързан с новите регулации в областта. Решението ще се предлага във версии за секторите на бързооборотните стоки, хотелите, заведенията, обменните бюра, развлеченията и др. То вече привлече вниманието в България и над 70 дистрибуторски компании са изявили желание да го предлагат у нас, а с анонсирането на Световния мобилен конгрес Орак започва да го предлага и в чужбина.

 

„Нашият екип от години си е поставил за цел да направим предимствата на новите технологии достъпни и за най-малките български фирми, без значение с колко служителя са и с какви бюджети разполагат. Business Box е поредната стъпка от дългосрочната ни политика в тази област, обединявайки целия ни опит и експертиза в софтуерните разработки, при това – на много достъпна цена“ – споделя Красимир Стоянов, основател и главен изпълнителен директор на Орак.

Сподели
Предишна страницаМодел Y на Тесла (Официално представяне на 14 март)
Следваща страницаSamsung Galaxy Buds: По-евтини от AirPods и с безжично зареждане
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.