Ако сте разполагали с достъп до автомобил, докато все още сте живеели в родният си дом, вероятността родителите ви да са се грижили за него е огромна. Поддръжката на автомобилните части в изправност е важно нещо и тя трябва обезателно да бъде извършвана от всеки един собственик. 

Когато сте самостоятелни обаче превозното средство автоматично се превръща именно във ваша отговорност. Да, може да бъде скъпо на моменти и да отнема повече време от предвиденото, но инвестицията, която правите днес ще ви се изплати в дългосрочен план.

Не бъдете като повечето новобранци, които сменят маслото си по-малко от два пъти годишно, тъй като забравят да го направят. Колата ви няма да се грижи магически за себе си и е редно да се откажете от хората на които разчитате, за да ви подсещат. 

Ето защо е важно да изградите елементарни навици, благодарение на които ще успеете да поддържате редовно вашата машина. По този начин тя ще ви служи добре, защото в крайна сметка това е нейната най-главна и първостепенна цел.

 

Трите важни правила на обслужването

Вместо да скучаете следващият път на бензиностанцията, докато чакате резервоара ви да се напълни, използвайте свободното време, за да дадете на автомобила си бърза проверка или почистване, изпълнявайки три елементарни задачи.

Мръсното предно стъкло е истински безпорядък, който дори някога може да бъде опасен за живота. Затова когато имате възможност го почиствайте редовно. Това е особено важно след шофиране по магистрала, тъй като стъклото почти винаги е обсипано от най-различни насекоми, затрудняващи вашето виждане.

Поддържането на правилно атмосферно налягане в гумите ще ви предпази и спести малко средства. Неправилно надутите гуми обаче, както и тези които са прекалено могат да бъдат опасна предпоставка, защото шанса за тяхното избухване е висок.

Налягането е нужно да бъде следено постоянно, тъй като то се изменя непрестанно от температурата или износването. В случай на нужда добавете незабавно колкото е необходимо въздух, за да шофирате спокойно и предпазливо.

Моторното масло е от съществено значение за правилната работа на вашето превозно средство. Най-основното му предназначение е да смазва компонентите в сектора на двигателят, за да може да бъдат предпазени от смилане и разкъсване. Ако двигателят няма достатъчно количество масло, колата е изложена на огромен риск.

За да сте сигурни, че ще избегнете това се постарайте да извършвате редовни проверки и при нужда да добавяте количество течност. Този навик ще ви спаси от доста главоболия и дебели сметки.

Лесни поправки тип DIY

Днес новите автомобили са все по-сложни и технологично напреднали, поради своите бордови компютри и свръх футуристични приспособления. Редом с това се изменя и начинът на поддръжката, тъй като ще се нуждаете от механик, който разполага с точните умения и инструменти, за да изпълни правилно задачата.

Въпреки това обаче съществуват и някои малки поправки, които повечето хора могат напълно самостоятелно да извършват по всяко време. Вярно е, че грижата не ви спестява нито пари, нито и ценно време, но независимо от това е удовлетворяващо чувство, което всеки трябва да изпита.

То ще ви възнагради с кураж и самочувствие. По този начин със сигурност ще изявите желание да погледнете под капака на вашата колесница, за да научите евентуално как функционират всички отделни компоненти.

Общо казано процедурите са три на брой :

  • Смяна на маслото.
  • Смяна на филтрите.
  • Ротация на предни и задни гуми при износване.

Смяната на маслото и филтрите трябва да се извършва на всеки изминати 10 000 км. Редовната им профилактика е елементарна и от съществено значение за правилното функциониране на автомобила. 

Също така е важно да споменем, че когато настъпи момента за тези малки ремонти е важно да се уверите, че си набавяте компоненти, които са винаги от високо качество. Независимо дали става въпрос за масло, крушка или предна броня непрекъснато проверявайте източникът на който се доверявате.

Към кого да се обърнем ?

Пазарът в днешно време е преситен с най-разнообразни търговци, предлагащи своите автомобилни части. Именно поради тази причина е важно да бъдете нащрек, за да не бъдете измамени и да получите резервна част, която е некачествена.

Ако сте объркани и не знаете на кого да се доверите ви съветваме да посетите онлайн сайтът на – НасАуто. Тук ще разполагате с богат каталог от продукти, които са удачни за многообразни автомобили, независимо от техният модел и година на производство. Заедно с това тяхното качество е повече от перфектно.

Използването на надеждни компоненти при ремонтирането на вашият автомобил е от съществено значение. По този начин ще бъдете напълно сигурни, че проблемът е отстранен за дълго и ще елиминирате честите посещения до вашият механик. 

Качествените авточасти също ще ви подпомогнат да се насладите изцяло на вашата кола. Причината за това е, защото нейната производителност и ефективност ще бъде възстановена и дори в някои случаи подобрена.

Ако до този етап сме успели да ви убедим ви препоръчваме да се отбиете в – НасАуто. С техните благородни цени и надеждност със сигурност ще откриете нещо, което да бъде подходящо, както за колата, така и за вас.