“Терминатор: Генисис” (Terminator Genisys)

Ето още нещо, което много хора чакаха. Бате Арни най-накрая се завърна като T-800. Гледах филма леко скептичен, както можете да се досетите. Още повече, че бях чел някои разочароващи коментари за тази също дългоочаквана продукция, но не останах напълно разочарован. Да, факт е, че продължението не може да стъпи на малкия пръст на “Терминатор 2: Денят на страшния съд” (Terminator 2: Judgment Day), но пък нека ви кажа, че не беше лош. Целта на “Терминатор: Генисис” бе да ви покаже много екшън и експлозии и го направи. Да, играта не беше перфектна, но пък замисълът беше интересен и, докато го гледах, хапвах пуканки с удоволствие. Още повече ми хареса това, че оригиналната мелодия от втория филм беше запазена почти изцяло без промени. Ех, носталгия…

С една дума, искам да кажа, че бих гледал “Терминатор: Генисис” още 5 пъти, вместо да си пусна “Джурасик свят”. Мразете ме.

terminator-genisys-new-trailer

“Миньоните” (Minions)

Добре, малките жълтурковци превзеха света! Всички са полудели по тях и мога спокойно да кажа, че има защо. В поредния филм, разказващ за тях, те вече са в центъра на вниманието и хуморът не е бил по-болезнен за коремите на всеки един от присъстващите в кино залата. Да, може би анимацията не беше толкова добра, колкото първия филм за Гру, но пък беше изключително забавна. Със сигурност прекараното време пред големия екран със Стюарт, Кевин и Боб не е загубено. Все още имате възможност да отидете да ги видите.

“Ант-Мен” (Ant-Man)

Като цяло не мога да кажа много за най-новия филм от Marvel. Той е вторият за тази година, но историята му не е централно свързана с Отмъстителите. Филмът не е лош, замисълът е интересен и, както е при останалите филми на студиото, хуморът е на ниво, заедно с екшъна. Идеята да прехвърлят ролята на супергероя от затвърдения комикс герой Ханк Пим към някой новак не е нова, но пък беше добре замислена. Ефектите, разбира се, са чудесни, както можеше да се очаква. Но самият филм не беше нищо особено – няма да загубите, ако не го гледате. Но пък бихте искали, ако искате да видите каква е връзката с Отмъстителите все пак (защото такава има, макар и малка).

“Мисията невъзможна: Престъпна нация” (Mission: Impossible – Rogue Nation)

Тук също думите са излишни, само че по малко по-различна причина. Новата невъзможна мисия е неочаквано добър екшън, с чудесна игра и голям успех в бокс офиса. Всъщност, като се замисля, никой филм от поредицата с Том Круз не е разочаровал напълно, а този е дори по-добър от предишния. Чичо Том продължава сам да снима каскадите си и очевидно хората в екипа зад “Мисията невъзможна: Престъпна нация” си знаят работата. Един от добрите екшъни това лято.

“Фантастичната четворка” (Fantastic Four)

О, да! Marvel никога не са били в по-голяма грешка… Не останаха очеровани от “Невероятният Спайдър-Мен” и сега ще го рестартират. Не бяха доволни и от старите филми по “Фантастичната четворка” и затова позволиха на 20th Century Fox да рестартират и тази история. Само че сега всички са разочаровани. В Rotten Tomatoes само 9% от критиците са харесали филма, със 194 гласа. Тук определено няма да загубите нищо, ако не отидете да го гледате.

Мъжът от U.N.C.L.E. (The Man from U.N.C.L.E.)

the-man-from-uncle

Това е както последният филм от нашия летен кино гайд, така и последното, което гледах тези дни. Мога с ръка на сърцето да ви кажа, че и тук Гай Ричи не разочарова. Да, това не е най-добрият му филм, а и не минава без своите пропуски. Но “Мъжът от U.N.C.L.E.” е далеч по-интересен от 90% от филмите, които бихте могли да гледате в момента. Свеж хумор и доста екшън в стил Гай Ричи са само част от нещата, които ще ви заинтригуват. Хенри Кавил и Арми Хамър влизат в ролите си на тайни агенти много добре. Учуди ме невероятната игра на Хамър като руснак – акцента, руският език, всичко. Браво! А саундтракът пък е просто… веднъж!

Е, това е, което аз мога да кажа за филмите от лято 2015. Интересно ми е какво е вашето мнение за тях, а и за тези, които аз не успях да видя на екран. Разкажете ми нещо за някой филм, който вие сте гледали, или пък ме опровергайте за някоя от горепосочените продукции. Винаги ми е интересно да прочета за мнението на някой друг, когато става дума за кино. Секцията за коментари е на ваше разположение.

 

 

  Изработка начална снинмка: Luba6ky