контакт
Tenda Technology, един от водещите производители на мрежово оборудване, обяви локална наличност на SP9 smart Wi-Fi plug за българския пазар. Този контакт може да управлява умни устройства в дома през смартфон с помощта на приложението Tenda Beli.  
Наличното приложение предоставя пълен достъп до домашната мрежа и позволява лесно, бързо и сигурно отдалечено управление. С цел постигане на максимална енергоефективност може да се зададе предварителен график на захранване, като например изключване на осветлението в определен час, стартиране на кафемашината рано сутрин или включване на определени уреди в конкретен период от деня.
С този контакт отребителите могат да наблюдават и управляват консумацията на електроенергия в реално време, като освен това могат да виждат и данни за изминал период от време, което позволява ефективно планиране и намаляване на ненужната консумация.
SP9 е съвместим както с Alexa, така и с Google Assistant за лесен и бърз гласов контрол на свързаните устройства в дома в рамките на зоните на чуваемост. Функцията таймер може да изключва определени електроуреди в зададеното време, намалявайки потенциалните рискове, свързани с продължителната работа на устройства като нагреватели, зарядни и други подобни.
В случай на напускане на дома за по-продължителен период от време, може да бъде зададен „Away Mode”. В този случай смарт контактът ще активира и деактивира на произволен принцип свързаните осветителни тела, така че да изглежда сякаш сте вкъщи – дори когато не сте.
SP9 се предлага от официалния дистрибутор Мост Компютърс на крайна клиентска цена от 39 лв. с ДДС и 36 месеца гаранционен период.
Сподели
Предишна страницаБезкасово кафене отваря врати в Манхатън
Следваща страницаРевю на MESH системата Tenda MW5G (3-pack)
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.