samsung-galaxy-s5-concept

Едно от най-очакваните устройства тази година е Samsung Galaxy S5. Корейската компания запазва мълчание по отношение на бъдещите му характеристики, но за сметка на това слуховете не спират.

По-малко от седмица преди официалното му представяне на бляскаво шоу в Барселона, анонимен източник разкрива пред Bloomberg неговите основни спецификации. Според информацията Galaxy S5 ще дойде с 5.2-инчов дисплей и подобрена резолюция, макар че не се споменава 2К дисплей, за който чухме преди време. Батерията и камерата също ще бъдат оптимизирани. Интересен е фактът, че според източника цената на новия флагман ще бъде по-ниска в сравнение с тази на предшествениците му Galaxy S3 и Galaxy S4. Според втори източник, компанията планира да намали цената, за да даде отпор на евтините китайски копия, които заливат пазара и ще бъде подкрепена в тази си политика от голям оператор.

Други характеристики на Galaxy S5 , за които знаем от слуховете включват 2.5 GHz четириядрен или осемядрен Exynos процесор, в зависимост от пазара, за който е предназначен, 20-мегапикселова задна и 2-мегапикселова предна камера, 3GB оперативна памет, 3000 mAh батерия, по-функционален скенер за отпечатъци и Android 4.4 KitKat. Предполага се, че устройството ще е придружено от следващата версия на умния часовник на компанията Galaxy Gear.

Сигурно и на вас ви омръзна да четете всеки ден слухове, които дори си противоречат понякога. За щастие, остават само няколко дни и на 24 февруари в Барселона ще видим какво всъщност е подготвил корейският гигант за своите фенове.