Nexus 5

Колкото по-малко време остава до представянето на Google Nexus 5, толкова повече слухове и течове започваме да срещаме в мрежата. След като изтече ръководството на Nexus 5 стана ясно, че много от нещата, за които се спекулираше толкова време ще бъдат налични в този телефон. За съжаление това „доказателство“, ако може така да го наречем, вече не е налично, защото предвидливо бе изтрито от първоизточника.

Днес стана ясно и какво може да очакваме в новият Android 4.4, като добре се виждат някои промени в UI на новата версия. Едно видео обаче отново размъти водите. То бе пуснато преди няколко часа и показва в 7 минути очаквания телефон. От него разбираме, че голяма част от дизайнерските промени съвпадат с всички снимки и ръководства, които сме виждали до този момент. Ясно се различава камерата на гърба, както и високоговорителите, които приличат точно на тези от LG G2. Обърнете внимание и на сензорите в долния ляв ъгъл. Какво правят тези сензори там, като обикновено всички са горе, а долу има евентуално бутони???

За съжаление видеото не дава кой знае колко задълбочена информация, защото този, който снима явно не е много в час с технологиите. Поне влиза в менюто, което показва информация за софтуерната версия, която се оказва, че е Key Lime Pie. Визуални промени по интерфейсът също не се забелязват, което означава, че или това видео е пуснато нарочно точно сега или този приятел има някаква много ранна версия на Nexus 5.

Както и да е, приятно гледане и ако скоро има нещо ново ще ви държим в течение. Само се чудя дали този телефон ще се казва Nexus 5 или Nexus 4 ( 2013 )? Замисляли ли сте се над това и виждате ли смисъл в него?