Новото устройство от Microsoft е Surface Studio

1

Тази вечер събитието на Microsoft беше с продължителност два часа. И едва във втората част на това събитие имахме възможност да зърнем новият продукт на компанията, за който се спекулираше през последните седмици. Разбира се, става въпрос за Surface Studio — мощен десктоп компютър, с помощта на който дизайнерите, инженерите и всички други, които създават, ще могат да работят лесно и удобно. Или поне така бе представено това интересно устройство. Но какво представлява то? Да видим.

На първо място Surface Studio е компютър, така че той идва с Windows 10 и всички негови плюсове: от Cortana, до Microsoft Edge. И като компютър, той трябва да е мощен. За това ако се доберете до тази изцяло алуминиева машина ще видите, че тя притежава 2TB памет и 32GB RAM. Освен това работи с мощна NVIDIA видеокарта и последно поколение Intel Core i7 процесор. Мониторът пък, както бе представен от Панос Панай, е най-тънкият на света — само 12,5 милиметра. Дисплеят е LCD и от своя страна е само 1,3 милиметра. Екранът заимства познатата ни вече от Surface Book технология PixelSense и е цели 28 инча, с 13,5 милиона пиксела и 192 dpi.

microsoft-surface-studio-2Ако това не ви стига и имате нужда от повече информация, Microsoft изглежда има какво още да покажат. Surface Studio притежава още TrueColor технология за цветове, така че с този монитор да могат да бъдат постигнати максимално добри цветове. Но какво можете да правите със Surface Studio?

Да превърнете бюрото си в студио, разбира се. Така ни насърчават от Microsoft и смятат, че са ни дали достатъчно, за да го направим. По-интересното при тази десктоп джаджа е, че мониторът може да бъде поставен в полулегнало положение, така че да е по-удобен за дизайн — независимо дали рисувате, чертаете или каквото и да е друго. От презентацията стана ясно, че почти 6-килограмовият монитор е изключително лесен за преместване благодарение на ултра-модерните държащи го панти. Практически можете да го преместите с един пръст.

microsoft-surface-studio-3Surface Dial

Важна част от комплекта на Microsoft Surface Studio е т.нар. Surface Dial. Това е джаджа тип потенциометър, която може да бъде използвана за редица неща, част от които видяхме на сцена. Първо тя може да бъде въртяна, за да получавате различна перспектива върху творението си, да приближавате към определен детайл, или пък да прелиствате страници в Microsoft Word.

Друг интересен начин за използване на Surface Dial е поставянето му върху екрана на Studio. По този начин можете да използвате джаджата за избор на цвят във PhotoShop и за какво ли още не.

Разбира се, притежателите на Surface Pro и Surface Book не са пренебрегнати — все пак този аксесоар се казва Surface Dial. Всеки може да си закупи това нещо и да го ползва със Surface Pro 3 или 4 и със Surface Book по същия начин, по който би го ползвал със Surface Studio.

Тепърва ще разберем много повече за Microsoft Surface Studio, но за сега има още нещо важно, което не трябва да пропускаме — компанията ни обещава, че можем да поръчаме устройството още от днес, като цената му е 2999 долара. Първоначалните наличности обаче са ограничени, така че ако искате да се сдобиете със Studio за Коледа, Панос Панай каза да побързате. Surface Dial пък се продава отделно и ще струва 99 долара.

Е, какво мислите? Задоволява ли новият продукт на Microsoft това, което очаквахте?

1 коментар

Comments are closed.