Samsung Galaxy S5 mini

Мини версията на флагмана на Samsung – Galaxy S5, все още не е официално обявена, но вече знаем пълните характеристики на устройството. Колегите от SamMobile са се сдобили и с редица нови снимки на Samsung S5 mini в бял и черен цвят.

Оказа се че снимките и информацията, изтекли преди малко по-малко от две седмици, са доста близки до истината. Подобно на предишни „мини“ версии на Samsung, и Galaxy S5 mini следва стриктно дизайна на своя по-голям брат. Тук отново имаме същия „перфориран“ мотив на задния панел  и сензор за пулс точно под камерата на смартфона. 

Galaxy_s5_mini_3   Galaxy_s5_mini_4

Традиционният за Samsung home бутон има вграден сензор за пръстови отпечатъци. Източникът на снимките твърди, че подобно на S5 и мини версията има устойчивост на прах и вода, подкрепени с IP67 сертификат, въпреки че на снимките ясно се вижда, че устройството няма капаче върху Micro USB порта, какъвто имат Galaxy S5 и Galaxy S5 Active.

Galaxy_s5_mini_2

Samsung Galaxy S5 mini има 4.5-инчов дисплей със 720p резолюция. Устройството използва четири-ядрения процесор Exynos 3 Quad (Exynos 3470) с тактова честота от 1.4 GHz и Mali-400MP4 видеокарта. Смартфонът има и 1.5 GB оперативна памет. Основната памет на устройството e 16GB, a камерата има 8 мегапикселов сензор.

Galaxy S5 mini поддържа и почти всички комуникационни стандарти като 3G, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS и GLONASS. Устройството запазва и инфрачервения порт за функцията универсално дистанционно. S5 mini ще стартира с Android 4.4.2 KitKat и последната версия на TouchWiz.

S5_mini

Засега няма официална информация за това кога ще видим Samsung Galaxy S5 на пазара, но очакваме корейската компания да оповести това съвсем скоро.