sony-xperia

Появиха се нови снимки и информация за Sony Xperia Z3 Compact. Те са с по-лошо качество от последните изтекли изображения на новите устройства на компанията, но съпътстващата ги информация е по-важна в случая, защото хвърля допълнителна светлина върху новия смартфон.

xperia_z3_compact

По подобие на своя предшественик Xperia Z1 Compact, и Xperia Z3 Compact ще бъде умалена версия на новия флагман на компания – Xperia Z3. За разлика от повечето други производители, новият мини смартфон на Sony ще бъде такъв само на размери, а ще има характеристики, конкурентни на най-добрите Android устройства на пазара.

xperia_z3_compact3

Според източника Sony Xperia Z3 Compact ще има 4.6-инчов FullHD дисплей, а изключително тънката рамка около екрана ще позволи на смартфона да е със значително по-малки размери от други устройства с подобен диагонал на дисплея. На предния панел забелязваме и два стерео говорителя. Моделът, показан на снимките, има пластмасов кейс, но финалният продукт ще е с типичния за компания дизайн с метална рамка и преден и заден панел, изработени от стъкло.

xperia_z3_compact4

Sony Xperia Z3 Compact ще използва Qualcomm Snapdragon 801 процесор и ще има 3 GB рам памет. Смартфонът ще разполага и с 20.7-мегапикселова камера, като засега не известно дали става въпрос за същия сензор както в последните топ устройства на Sony.

xperia_z3_compact2

Премиерата на Sony Xperia Z3 Compact и Sony Xperia Z3 се очаква да бъде по време на IFA 2014 през септември.