13_xperia_z_ultra_black_group_0

Sony отново размива границата между смартфони и таблети с новата Xperia Z Ultra. С огромен 6.4-инчов дисплей с резолюция от 1080p, мощен 2.2GHz Snapdragon 800 процесор от Qualcomm и 4G LTE свързаност, този фаблет сериозно надминава предложенията на конкурентни компании по характеристики и функционалност.

Xperia Z Ultra тежи 212 грама (с 50 грама повече от Xperia Z), но от Sony са изтънили тялото му до 6.5 милиметра, което го нарежда сред топ класацията на най-тънки смартфони на пазара днес. Устройството идва с вградена памет от 16GB, от които използваеми са 11GB, но можете допълнително да добавите място за съхранение с microSD карта но 64GB.

Създаден с дизайн философията на Xperia Z, новият Z Ultra предлага стилен и изчистен дизайн с металична рамка и подсилено стъкло от двете си страни.

Като истински представител на семейството на фаблетите, Xperia Z Ultra работи и с писалка. Интересното тук е, че продуктът не идва със собствена писалка – а можете направо да използвате метална химикалка или молив, за да изписвате текст директно върху екрана.

Според информация на BBC, новия модел в серията Xperia ще се появи в Азия през юли, а в Европа през септември.