Lenovo Yoga Book е един от най-интересните таблети, излизали на пазара в последно време. Възможността да пишете на хартия и записките ви да бъдат дигитализирани, е невероятна. Звучеше логично разбира се, щом тази част от Yoga Book е била разработена от Wacom, да видим и таблети от марката, които да имат същата функционалност.

Ето че на IFA Wacom представи двата си нови продукта — Bamboo Slate и Bamboo Folio. Първият идва във варианти с размер А4 или А5 (снимката по-долу), докато Folio пък е сгъваем А4 (снимката по-горе). Идеята е същата като на дигиталната дъска при Yoga Book от Lenovo — поставяте лист хартия отгоре и със специалния стилус (който притежава мастило) пишете. Накрая имате листа със записките си, но пък и дигитални техни версии в облака.

wacom-bamboo-slate

След като Bamboo Slate и Bamboo Folio приемат вашите драсканици, те ги изпращат към облачното приложение на Wacom Inkspace, което е налично за iOS и Android. Оттам можете да ги експортирате в редица формати, между които PNG, JPG и PDF, и да ги изпратите към Dropbox, Evernote и т.н.

Inkspace идва с 5GB облачно пространство, като ако искате да може ръкописът ви да се превърне в дигитален текст, трябва да се абонирате за Inkspace Plus. Премиум услугата струва 2,99 долара на месец и ви дава до 50 допълнителни гигабайта пространство.

Wacom Bamboo Slate ще струва 129,95 долара (за А5 формата), докато A4 варианта идва за 149,95. Bamboo Folio пък е малко по-скъп — 199,95 долара.